فيلم هاي حاضر در جشنواره فجر

ساخت وبلاگ

امکانات وب

تبليغاتX

-->-->-->

-->-->-->


آمين خواهم گفت(سامان سالور): سامان سالور از آن جوانان بااستعدادي است كه خيلي زود با فيلم‌هايش، (حتي آنها كه به نمايش درنيامدند و مانند «چند كيلو خرما براي مراسم تدفين» تازه وارد شبكه خانگي شده‌اند) مطرح شد. «آمين خواهم گفت» مراحل توليد سختي داشت و در مناطق صعب‌العبور لرستان فيلمبرداري شد.

گروهي از بازيگران بومي به همراه فرزاد حسني در اين فيلم بازي مي‌كنند. سالور بعد از «سيزده59» توانست توجه خيلي از علاقه‌مندان سينما را به خودش جلب كند و حالا همه منتظر آخرين فيلمش هستند كه داستان مراوده آدم‌ها با مردي به نام حسن است كه مسئول عبور ساكنان از يك رودخانه مرزي است.



برف روي كاج‌ها(پيمان معادي): معادي را پيش‌تر به عنوان فيلمنامه‌نويس و بعد هم بازيگر فيلم‌هاي فرهادي مي‌شناختيم. امسال او براي اولين بار به عنوان فيلمساز پشت دوربين رفته و فيلمي را با بازي مهناز افشار و ويشكا‌آسايش كارگرداني كرده. فيلمنامه «برف روي كاج‌ها» را خودش نوشته و داستان زني است كه در مواجهه با يك اتفاق بزرگ در زندگي‌اش، در دو راهه تصميم قرار مي‌گيرد. او بايد مطابق عرف دست به انتخاب بزند. نكته جالب اينكه شنيده مي‌شود اين فيلم به شيوه سياه و سفيد پخش خواهد شد.



بزن بريم بهشت(مصطفي كيايي): شايد اسم مصطفي كيايي براي خيلي‌ها آشنا نباشد. او همان كسي است كه دو سال پيش فيلم «بعدازظهر سگي سگي» (كه نامش برداشتي از فيلم مشهور سيدني لومت بود) را روي پرده داشت. كمدي با بازي مجيد صالحي كه اتفاقا بايد حسابش را از خيل كمدي‌هاي مبتذل بي‌مزه جدا كرد. كيايي ايده‌هاي خوبي در كارگرداني و بامزه كردن قصه‌اش داشت. «بزن بريم بهشت» گرچه كمدي نيست ولي مايه‌هاي طنز دارد و مهدي هاشمي و مسعود كرامتي هم بازيگران آن هستند. از كنار فيلمش نبايد خيلي بي‌تفاوت گذشت.



بوسيدن روي ماه(همايون اسعديان): تقريبا همان گروهي كه «يه حبه قند» ميركريمي را عرضه كردند، امسال «بوسيدن روي ماه» را در جشنواره دارند. اسعديان از آن فيلمسازهايي است كه در كارنامه‌اش يا آثار خوب دارد و يا خيلي بد. به‌نظر مي‌رسد «بوسيدن روي ماه» قرار است از كارهاي خوبش باشد. شيرين يزدانبخش و صابر ابر بازيگران اين فيلم هستند. ماجراي دو همسايه كه بيشتر از 20 سال است منتظر فرزندان‌شان هستند.



بيداري(فرزاد موتمن): كارگردان كاربلدي است و اهل تجربه كردن هر ژانري. به عنوان يك فيلمساز مخاطب خاص با فيلم‌هاي خوش‌ساختي چون «هفت پرده» و «شب‌هاي روشن» وارد سينما شد. با «باج‌خور» ژانر نوآر را در سينماي ايران تجربه كرد. از سال 87 تاكنون درگير ساخت فيلم «بيداري» بوده كه بالاخره به جشنواره فجر امسال رسيده است. نيكي كريمي براي سومين بار در اين فيلم با موتمن همكاري كرده. فيلم داستان زني به نام زهراست كه حافظه‌اش از زماني كه براي آخرين بار دختر 6 ساله‌اش را ديده، متوقف شده است و حالا به دنبال دختر گمشده‌اش مي‌گردد.



پذيرايي ساده(ماني حقيقي): ماني حقيقي سينما را با ساخت فيلمي مانند «آبادان» شروع كرد. فيلمي كه هيچ‌وقت به نمايش عمومي درنيامد. در همان اولين فيلمش به‌خاطر آشنايي‌اش با روشنفكران سينما، با حرفه‌اي‌ترين آنها همكاري كرد. فيلمنامه «چهارشنبه‌سوري» فرهادي را نوشت و با بازي در «درباره الي» و «ورود آقايان ممنوع» نشان داد كه بازيگر توانايي هم هست. ترانه عليدوستي بازيگر نقش اصلي فيلمش است. فيلمي كه در خلاصه‌ داستانش آمده: فيلمي درباره پول.

پرواز بادبادك‌ها(علي قوي‌تن): قوي‌تن از آن دسته كارگرداناني است كه آرام و بي‌صدا فيلم‌هايش را مي‌سازد. نه منتقدان پيگير فيلم‌هايش هستند و نه فيلم‌هاي گيشه‌اي مي‌سازد. در «پرواز بادباد‌ك‌ها» هم به مسيرش ادامه داده. داستان پسري به نام مسلم كه هميشه در مدرسه مورد تمسخر همكلاسي هايش قرار مي‌گيرد و در خانه نيز مورد بي مهري و سرزنش والدين است اما معلم او در برابر مشكلات و سختي ها از خود صبوري و مقاومت نشان مي‌دهد.



پل چوبي(مهدي كرم‌پور): پرستاره‌ترين فيلم امسال سينماي ايران است. مهدي كرم‌پور كارگردان جوان و خوش‌ذوقي است كه دوست دارد حتي در فيلم‌هاي مخاطب خاص هم با بازيگران حرفه‌اي كار كند. حالا در «پل چوبي» كه يك فيلم داستاني است از مهناز افشار تا مهران مديري و بهرام رادان و حتي هديه تهراني بازي كرده‌اند. عجيب نيست كه به آن لقب فيلم كهكشاني را داده‌اند. «پل چوبي» در سكوت خبري كامل ساخته شد.



پله آخر(علي مصفا): مصفا را بيشتر به عنوان بازيگر مي‌شناسيم. هرچند يك فيلم سينمايي به نام «سيماي زني در دوردست» هم ساخته كه اكران محدودي داشت. ليلا حاتمي بازيگر «پله آخر» است. فيلم داستان دكتر ميانسالي است كه پس از سال‌ها به ایران برگشته و به همراه مادرش تنها زندگی می‌کند. او با شنیدن خبر مرگ یکی از دوستان کودکی به خانه‌اش رفته و درگیر ماجرای مرگ او می‌شود.



تلفن همراه رئيس جمهور(علي عطشاني): فيلم عطشاني طبق معمول اسم جنجال برانگيزي دارد. اين بار سوژه‌اش هم جالب و جنجالي است: پیرمردی که شغلش باربری است و قصد خرید سیم‌کارت و تلفن همراه را دارد که دست بر قضا سیم‌کارت خاموش سالیان گذشته رئیس جمهور مورد معامله قرار می‌گیرد. مهدي هاشمي و اكبرعبدي از بازيگران اين فيلم هستند.



چك(كاظم راست‌گفتار): با توجه به كارنامه راست‌گفتار احتمالا از آن فيلم‌هايي است كه در گيشه هم موفق خواهد بود. فيلم در سكوت خبري كامل توليد شد. فرهاد آييش و مريم سعادت از بازيگران «چك»هستند.

خرس(خسرو معصومي): معصومي علاقه‌مند به فضاهاي طبيعي، جنگل‌ها و مشكلات آدم‌هايي با شرايط ويژه است. «خرس» هم گويا چنان مايه‌هايي دارد هرچند در خلاصه داستانش آمده: طلبه‌اي كه زماني از راه نجاري روزگار مي‌گذراند، در جريان جنگ ايران و عراق مفقودالاثر مي‌شود. او در بازگشت به روستايش مي‌فهمد كه زندگي‌اش به دست يك قاچاقچي چوب ملقب به خرس نابود شده است. پرويز پرستويي و مريلا زارعي بازيگران فيلم معصومي هستند.

در انتظار معجزه(رسول صدرعاملي): با سه گانه‌اش درباره دختران نوجوان و مشكلات‌شان شناخته شد. هرچند پيش از آن هم در دهه 60 ملودرام مهم و تاثيرگذار «گل‌هاي داوودي» را ساخته بود. حميد فرخ‌نژاد بازيگر فيلم صدرعاملي است و اين سومين تله فيلم از سه‌گانه‌ صدرعاملي بعد از «شب» و «هر شب تنهايي» است كه به سفارش آستان قدس و درباره امام رضا ساخته مي‌شود. نكته جالب اينكه طرح اوليه فيلمنامه «در انتظار معجزه» از اصغر فرهادي بوده: امیر و مهرانه چشم دیدن یکدیگر را ندارند و همه وجودشان سرشار از نفرت نسبت به یکدیگر است. این زن و شوهر که با هم اختلاف دارند، همراه دخترشان به مشهد می‌روند.

راه بهشت(مهدي صباغ‌زاده): اين روزها فيلم «خاك و آتش» وي بر پرده سينماهاست. «راه بهشت» كه قرار است در بخش مسابقه سينماي ايران جشنواره فيلم فجر به نمايش درآيد يك فيلم تاريخي است كه بخشي از زندگی حضرت محمد را روایت می‌کند. فيلمبرداري اين فيلم بيشتر در جهرم و كاشان انجام گرفته.



رضا هرگز نمي‌خوابد(رضا عطاران): اولين فيلم سينمايي رضا عطاران در مقام كارگردان كه پيش از اين توانايي‌هايش را در كارگرداني سريال‌هايي چون «بزنگاه» نشان داده است. عطاران به همراه ويشكا آسايش، سروش صحت و مريلا زارعي در اين فيلم بازي مي‌كنند و خداداد عزيزي هم حضور افتخاري دارد. فيلم ماجراي رضا، معلمی ساده و درستکار که به سن میانسالی رسیده و در برقراری ارتباط با زن‌ها دچار مشکل است، با دختری پاستیل فروش آشنا می‌شود. دختر، برای پیوند کلیه خواهرش با مشکل روبه‌روست و رضا را ترغیب به کارهایی می‌کند که باب میلش نیست.

روزهاي زندگي(پرويز شيخ‌طادي): امسال «شكارچي شنبه» را كه فيلمي درباره صهيونيسم بود روي پرده داشت. هنگامه قاضياني و حميد فرخ‌نژاد در اين فيلم بازي مي‌كنند كه داستانش درباره كوشش پزشكان و پرستاران در بيمارستان‌هاي صحرايي در دوران جنگ تحميلي است.

روييدن در باد(رهبر قنبري): اين فيلم داستان پسر نوجوان 14 ساله ايلياتی را روايت می‌كند كه شاگرد اول منطقه است و در فصل ييلاق مجبور می‌شود تا برای كمك به پدرش و رسيدگی به گله دام، رفتن به مدرسه را رها كند، اما برای كمك به پدرش اين كار را انجام می‌دهد و در طول مسير كوچ امتحانات پايان سال تحصيلی‌اش را نيز با موفقيت می‌گذراند. رهبر قنبري به فيلم ساختن درباره مشكلات كودكان و نوجوانان علاقه دارد.



زندگي خصوصي(محمدحسين فرحبخش): تهيه‌كننده مشهور سينماي ايران سال‌ها پيش «عطش» را به عنوان كارگردان در كارنامه‌اش داشت و حالا بعد از سال‌ها فيلم ديگري براساس فيلمنامه‌اي از اصغر نعيمي(كه خودش فيلمساز است) ساخته. لعيا زنگنه و هانيه توسلي بازيگران فيلم فرحبخش هستند. فيلم داستان مردي به نام ابراهیم کیانی است كه در زندگي خصوصي‌اش رازهایی وجود دارند که تلاش برای مکتوم نگهداشتن آنها او را گرفتار برزخی غریب می‌کند.

شور شيرين(جواد اردكاني): داستان فيلم در سال‌هاي 59 و 60 مي‌گذرد و زندگي شهيد كاوه روايت مي‌كند. نقش شهید «محمود کاوه» را یکی از جوانان مشهدی با نام «حمید رضا عمارلو» بازی می‌کند. رضا رويگري هم بازيگر يكي از نقش‌هاي اصلي اين فيلم است.



گشت ارشاد(سعيد سهيلي): نام جنجال برانگيزي دارد. حميد فرخ‌نژاد، جمشيد هاشم‌پور و نيوشا ضيغمي بازيگران اين فيلم هستند. «گشت ارشاد» داستان سه جوان جنوب شهري است كه به خاطر به دست آوردن پول، دست به كارهاي خطرناكي مي‌زنند. همچنين داستان فيلم به مسائل مربوط به گشت ارشاد پليس هم ارتباط دارد. شايعه شده بود كه فيلم سهيلي با اصلاحيه‌هايي روبه‌رو شده است.



محرمانه تهران(مهدي فيوضي): فيلم قبلي‌اش، «نفوذي» را به همراه احمد كاوري كارگرداني كرده بود. اين اولين فيلمي است كه شخصا ساخته. فيلم در سكوت خبري ساخته شده و اطلاعات چنداني از آن در دسترس نيست.

ملكه(محمدعلي باشه‌آهنگر): اولين فيلم باشه‌آهنگر، «فرزند خاك» باعث شد توجه خيلي‌ها به او جلب شود. فيلمي كه در فضاي جنگ تحميلي مي‌گذشت. «بيداري روياها» هرچند به خوبي فيلم اولش نبود اما ايده جذابي داشت كه آن هم مربوط به تبعات جنگ بود. «ملكه»، تجربه جديد باشه‌آهنگر ماجراهاي يك پالايشگاه نفتي در جريان جنگ تحميلي است. مصطفي زماني و همايون ارشادي هم بازيگران آن هستند.



نارنجي‌پوش(داريوش مهرجويي): مهم‌ترين فيلم جشنواره امسال است. مهرجويي امسال به تنهايي بايد جاي همه فيلمسازان بزرگ و باتجربه‌اي را كه در جشنواره امسال حضور ندارند، پر كند. فيلم قبلي‌اش «آسمان محبوب» كه در جشنواره فجر سال گذشته به نمايش درآمد، نتوانست آن طور كه بايد و شايد طرفداران سينماي مهرجويي را راضي كند.

«نارنجي‌پوش» فيلم پر ستاره‌اي است و از حامد بهداد گرفته تا ليلا حاتمي و طناز طباطبايي و دكتر اميد روحاني در آن بازي مي‌كنند. «نارنجي‌پوش» نوشته مشترک مهرجويي و وحيده محمدي‌فر بر اساس طرحي از وحيده محمدي‌فر ساخته شده و داستان درباره حامد آبان عکاس حرفه‌اي مجلات و روزنامه‌ها (با بازی بهداد) است که با خواندن کتابي چنان تحت تاثير پالايش محيط زيست و مبارزه با آشغالزايي مي‌شود که با لباس نارنجي مخصوص رفتگران به شهرداري مي‌پيوندد.

او با عنوان «نارنجي پوش ليسانسه» به شهرت مي‌رسد، اما اعتبار و محبوبيت حامد زندگي خصوصي و خانوادگي او را با سيلي از فراز و نشيب‌هاي عاطفي به سمت و سويي ديگر مي‌برد.

يك روز ديگر(حسن فتحي): فتحي كارش را با سريال‌سازي در تلويزيون شروع كرد. سريال‌هايش از استانداردهاي بالايي برخوردار بودند و مورد توجه مردم قرار گرفتند. تاكنون سه فيلم سينمايي ساخته كه هر سه در زمينه كارگرداني از امتياز بالايي برخوردار هستند. هنوز در رسيدن فيلم فتحي به جشنواره فجر امسال ترديد وجود دارد. تمام صحنه‌هاي جديدترين ساخته‌ حسن فتحي در شهر پاريس و اطراف آن فيلمبرداري شده و علاوه بر سه بازيگر ايراني از جمله هديه تهراني، ساير بازيگران اين فيلم از مليت‌هاي مختلفي مانند فرانسوي، لهستاني، عرب، آمريكايي، اسپانيايي، انگليسي، چيني و ژاپني هستند.

يك عاشقانه ساده(سامان مقدم): سامان مقدم از كارگردانان جوان سينماي ايران است كه بيشتر آثارش مورد توجه تماشاگران قرار گرفته‌اند. آخرين فيلمش، «صد سال به اين سال‌ها» توقيف شد و هنوز هم به نمايش درنيامده. مهناز افشار و مصطفي زماني بازيگران «يك عاشقانه ساده» هستند. فيلم در حال و هوای روستایی روایت عشق‌های ساده و کینه های قدیمی و نقشه هایی برای وصال را با لحن کمیک به تصویر می‌کشد.



يكي مي‌خواد باهات حرف بزنه(منوچهر هادي): سال 1386 فيلمي به نام «قرنطينه» را كارگرداني كرد. در فيلم جديدش آناهيتا نعمتي،‌ حميدرضا پگاه و يكتا ناصر بازي مي‌كنند. فيلم ماجراي زني به نام ليلاست كه يك هفته فرصت دارد براي امري حياتي از شوهر سابقش رضايت بگيرد.


خبر تکمیلی:

شش فیلم سینمایی دیگر به بخش مسابقه سودای سیمرغ پیوستندکه با این حساب در مجموع 32 عنوان فیلم در بخش سودای سیمرغ مسابقه سینمای ایران رقابت می کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، روابط عمومی سی امین جشنواره بین المللی فیلم فجر ضمن اعلام این خبر عناوین شش فیلم را به این ترتیب اعلام کرد:

"بی خداحافظی " به کارگردانی احمد امینی به تهیه کنندگی محمد نشاط

"بی خود و بی جهت" به کارگردانی و تهیه کنندگی عبدالرضا کاهانی

"من و زیبا" به کارگردانی فریدون حسن پور و تهیه کنندگی جواد نوروزبیگی

"یک سطر واقعیت" به کارگردانی علی وزیریان و تهیه کنندگی جواد نوروزبیگی

"سلام بر فرشتگان" به کارگردانی فرزاد اژدری و تهیه کنندگی حسن علی مردانی و مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی

"گیرنده" به کارگردانی مهرداد غفارزاده و تهیه کنندگی محمد قهرمانی و مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی

iranjok...
ما را در سایت iranjok دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : iranjok iranjok بازدید : 246 تاريخ : شنبه 8 بهمن 1390 ساعت: 19:07